Adnátní sepse u novorozenců - Petržílková, Helena; Moravcová, Markéta (Slezská univerzita v Opavě, 2016)
Autorky se zaměřily na sledování incidence časných a pozdních sepsí u novorozenců v nemocnici krajského typu v letech 2010 – 2015. Retrospektivní výzkumné šetření se zároveň zaměřilo na výskyt vybraných rizikových faktorů v anamnéze matky ai novorozence.
NEONATAL SEPSIS
Keywords: novorozenec, rizikový faktor, sepse; Adnate sepsis in newborns