Problémy zavedení eura - Kociánová, Kamila (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce se zabývá problematikou zavedení jednotné měny euro v účastnických zemích EMU. Autor zkoumá dopady zavedení eura na pracovníky a klienty bank ČR. Dále je v práci rozebrán vznik EMU a HMU, příčiny vzniku a fungování evropské centrální banky a okrajově se zabývá i právní úpravou jednotné měny.
Problems of starting euro
Keywords: EURO; Evropská Unie; Evropská měnová unie; centrální banka; Hospodářská a měnová unie