Řízení o pozůstalosti a související judikatura Nejvyššího soudu - Žižková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce se týká řízení o pozůstalosti se zaměřením na novou úpravu Občanského zákoníku, která je účinná od 1. 1. 2014. V návaznosti na výklad dědického práva a řízení o pozůstalosti je v práci analýza judikatur Nejvyššího soudu, která korespondují s právní úpravou Občanského zákoníku zákona č. 89/2012 Sb.
Probate proceedings and related Supreme Court case law
Keywords: dědic; řízení o pozůstalosti; pozůstalost; nejvyšší soud; heir; probate proceedings; probate; supreme court