Specifika ošetřovatelské péče u pacienta po totální endoprotéze kolenního kloubu - Muzikantová, Natálie (Univerzita Pardubice, 2021)
Teoretická část bakalářské práce shrnuje základní poznatky o osteoartróze, jejím klinickém obraze, diagnostice a léčbě. Dále popisuje totální endoprotézu kolenního kloubu, její indikace a kontraindikace, operační techniku, pooperační péči, komplikace a pooperační rehabilitaci. Výzkumná část je zaměřena na rozdíly ve faktorech pooperační péče u pacientů po totální endoprotéze kolenního kloubu.
Specifics of nursing care for patients after total knee arthroplasty
Keywords: totální endoprotéza kolenního kloubu; Redonův drén; pooperační péče; total knee arthroplasty; Redon drain; postoperative care