Systém řízení výkonnosti jako nástroj zvyšující konkurenceschopnost podniku - Jelínková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato disertační práce se zabývá výkonností podniku ve vztahu ke zvyšování jeho konkurenceschopnosti. Jejím cílem je navrhnout systematický proces řízení výkonnosti zahrnující systém řízení výkonnosti podniku, faktory ovlivňující jeho kvalitu a skupiny nástrojů přispívající k jeho zefektivnění. Za tímto účelem je v práci analyzována současná podoba a rozvinutost systémů měření a řízení výkonnosti ve středních a velkých českých podnicích, identifikovány faktory ovlivňující kvalitu systému řízení výkonnosti a skupiny nástrojů, jejichž zavedení přispívá k jeho zefektivnění. Na závěr je provedeno ověření navrženého systematického procesu řízení výkonnosti prostřednictvím řízených rozhovorů s manažery vybraných podniků.
Performance Management System as a Tool Improving the Competitiveness of a Company
Keywords: výkonnost; procesy; faktory; nástroje; konkurenceschopnost; performance; process; factors; tools; competitivness