Trávení volného času seniorů - Rohlíková, Alena (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá volnočasovými aktivitami seniorů. Úvodní a teoretická část se věnuje demografickému vývoji s jeho prognózou, definováno je zde stárnutí, stáří, potřeby seniorů a změny organismu v poslední fázi života člověka. Závěr teoretické části se zabývá volnočasovými aktivitami seniorů, jejich druhy a benefity. Výzkumná část zpracovává výsledky dotazníkového šetření a podává odpovědi na výzkumné otázky, zda senioři mají volný čas, jak jej tráví, jak jsou informováni o možnostech trávení volného času a zda jsou omezeni v možnostech trávení volného času zdravotním stavem.
Leisure time activities of seniors
Keywords: aging; age; seniors; needs; leisure; stárnutí; stáří; senioři; potřeby; volný čas