Dílo architekta Václava Weinzettla (1862 - 1930) - Gláser, Petr (Univerzita Pardubice, 2002)
Monotematická studie o architektovi Václavu Weinzettlovi mapuje jeho tvorbu a dokládá ji podrobným katalogem nalezených realizací a návrhů. Při popisu degradačních činitelů hmotné struktury a estetické funkce jednotlivých památek se práce zabývá hodnocením architektova díla z památkového hlediska.
Keywords: umění; architektura; Památková péče; katalogy