Ternární a kvarternární chalkogenidová skla - Parchanski, Václav (Univerzita Pardubice, 2004)
Byly připraveny vzorky systémů Ge-S(Se)-Mo, Ge-Sb-S-I a Ge-Sb-S-I-Mo. Byla studována sklotvornost, struktura a složení těchto vzorků pomocí rentgenové difrakční analýzy, Ramanovy spektroskopie a EDX analýzy.
Ternary and Quaternary chalcogenide glasses
Keywords: Chalkogenidová skla; Ramanova spektroskopie; optická propustnost; index lomu