Polydusíkové vysokoenergetické materiály neobsahující atomy uhlíku - Kratochvíl, Aleš (Univerzita Pardubice, 2007)
Rešerše o polydusíkatých vysokoenergetických materiálech neobsahujících atomy uhlíku. V práci jsou popsány sloučeniny od N2 až po N60 včetně zmínky o polymerním dusíku. Pro jasný výklad zasvěcuje populární formou do stručných základů kvantového modelování a odhadu výbušinářských parametrů.
Polynitrogen high density energetic materials without carbon atoms
Keywords: polydusíkaté sloučeniny; polydusíkové sloučeniny; vysokoenergetické materiály