Návykové látky - primární prevence na školách - Mottl, František (Univerzita Pardubice, 2003)
Autor shromáždil materiál k historii návykových látek, teorii závislosti a zobrazil základní kritéria pro efektivní využití modelů a metod primární prevence v práci s mládeží. V závěru jsou zveřejněny výsledky šetření studentů středních škol o drogové informovanosti.
Keywords: Drogy; drogová závislost; prevence; protidrogová politika; Návykové látky; mládež