Výskyt, význam a stanovení koenzymu Q10 - Šlosrová, Klára (Univerzita Pardubice, 2000)
Cílem práce je sjednotit stále se rozšiřující množství poznatků o koenzymu Q10, jemuž je zejména v posledních letech věnována velká pozornost. Jsou zde popsány biochemické a biologické vlastnosti koenzymu Q10, schopnost chránit před vlivem řady oxidant a volných radikálů, ale také tato práce informuje o možném stanovení koenzymu Q10 a jeho užití.
Occurence, importance and measurement of coenzym Q10
Keywords: koenzymy; Antioxidanty