Celoživotní vzdělávání zdravotních sester - Mourová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2013)
Závěrečná práce v rámci studia Doplňkového pedagogického studia na téma "Celoživotní vzdělávání zdravotních sester" je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na andragogiku, didaktiku ošetřovatelství a celoživotní vzdělávání sester. Ve druhé výzkumné části byla zpracována data z dotazníků vyplněných zdravotními sestrami v nejmenované nemocnici. Výzkum se zabýval věkem, dobou praxe v oboru a dosaženým vzděláním. Dále jsem sledovala studium akreditovaných vzdělávacích programů a dostupnost celoživotního vzdělávání. V neposlední řadě se výzkum zabýval využívaným typem a druhem celoživotního vzdělávání.
Lifelong education of nurses
Keywords: celoživotní vzdělávání; zdravotní sestry; didaktika ošetřovatelství; andragogika; lifelong learning; nurses; didactics of nursing care; andragogy