Prognóza rozvoje regionálních letišť - Prejzek, Jiří (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se v první část zabývá přístupem Evropské komise k problematice plánování a rozvoje dopravy v Evropě. Jsou zde vyjmenovány jednotlivé projekty, na kterých se Evropská komise podílí a dále pak projekty na podporu rozvoje regionálních letišť, které spolufinancuje. Druhá část práce je zaměřena na letištní infrastrukturu a vliv letiště na rozvoj regionu. Poslední části bakalářské práce popisují historii letištní infrastruktury v ČR až do současnosti. Jsou zde zmíněny klady a zápory jednotlivých letišť ve Středočeském kraji a jejich možnosti pro využití v případném projektu „Letištního systému Praha“. Na závěr bakalářské práce je předložen jeden z možných modelů využití jednotlivých letišť v „Letištním systému Praha“ vzhledem k jejich současnému vývoji.
Regional airport development prediction
Keywords: letiště; letištní systémy; rozvoj regionů; Evropská komise