Modelování individuálních škod v neživotním pojištění - Kárníková, Karolína (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zabývá modelováním individuálních škod v neživotním pojištění. Cílem práce je ukázat využití statistických metod v pojišťovně v rámci neživotního pojištění. Práce se zaměřuje na definování základních pojistných produktů v neživotním pojištění, dále pravděpodobnostním rozdělením, využívající se v této oblasti, včetně odhadu jejich parametrů. Dále práce uvádí využití testů shody a praktické využití statistického programu Stagraphics centrurion.
Modelling of individual losses in non-life insurance
Keywords: insurance system; insurance markets; non-life insurance; Risks; probability distributions; ssessment of parameters; goodness-of-fit tests; Pojišťovnictví; pojistné trhy; neživotní pojištění; rizika; rozdělení pravděpodobnosti; odhady parametrů; testy shody