Nejčastější druhy poranění u vysokokinetických úrazů, se zaměřením na dopravní nehody - Dohnalová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou vysokokinetických úrazů, vzniklých při dopravních nehodách. Teoretická část popisuje základní informace o vysokokinetických úrazech a nejčastěji používaných skórovacích systémech. Stěžejní část práce je věnována popisu nejčastějších poranění při dopravních nehodách u řidičů a spolujezdců osobních aut. Výzkumná část práce se věnuje analýze nejčastějších poranění u řidičů a spolujezdců osobních automobilů, ke kterým dochází při dopravních nehodách na základě získaných informací retrospektivního studia dokumentace. Výsledky jsou znázorněny pomocí tabulek a grafů.
The most common types of injuries in high kinetics accidents, focused on traffic accidents
Keywords: polytrauma; vysokokinetický mechanismus úrazu; dopravní nehody; high kinetic mechanisms of injuries; traffic accidents