Molekulárně-biologické postupy pro identifikaci Arcobacter spp. - Stephányová, Karin (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce je zaměřena zejména na identifikaci bakterií Arcobacter spp., dále se zabývá výhodami či nevýhodami detekcí tohoto rodu. V první části bakalářské práce je popsaný výskyt, kultivace, přenos, biochemické testy a jednotlivé druhy rodu Arcobacter. Druhá část popisuje principy a postupy všech metod v molekulární biologii. Ve třetí části je podrobně rozepsána polymerázová řetězová reakce a její možné kombinace při identifikaci Arcobacter spp. Závěr je zameřen na vyhodnocení nejlepšího možného výběru molekulárně-biologických metod pro identifikaci a detekci rodu Arcobacter.
Molecular Biological Procedures For Identification Of Arcobacter spp.
Keywords: Arcobacter spp.; polymerázová řetězová reakce; identifikace; detekce; Arcobacter spp.; polymerase chain reaction; identification; detection