Analýza možností dostavby dálnice Vratislav - Brno - Vídeň - Šplíchal, Jakub (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na historickou dálnici z Vratislavi do Vídně z hlediska minulosti a současnosti. V práci je řešena souvislost mezi zmíněnou dálnicí a plánovanou rychlostní silnicí R43. Rychlostní silnice je analyzována z hlediska financování a výběru optimální varianty trasy. V závěrečné fázi práce jsou charakterizovány dopady, kterými by případná výstavba rychlostní silnice R43 působila na společnost.
The analysis of possibilities of completion of motorway Wroclaw - Brno - Vienna
Keywords: doprava; dálnice; rychlostní silnice; financování; finanční zdroje; transport; motorway; high-speed road; financing; financial resources