Almanach Nejlepší české básně v kontextu současné české literární kultury - Limberská, Veronika (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zabývá almanachem Nejlepší české básně, kterou začalo v roce 2009 vydávat nakladatelství Host. Tato práce se věnuje ročníkům 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 a 2014. Každý ročník bude v této práci zastoupen několika vybranými autory a na základě přijetí jejich děl bude analyzována nejen jejich úspěšnost, ale i úspěšnost výběru editorů jednotlivých ročníků. Závěrem práce bude komplexní reflexe všech ročníků dohromady.
Almanac The Best Czech Poems in the Context of Current Czech Literary Culture
Keywords: Nejlepší české básně; Host; almanach; The Best Czech Poems; Host; almanac