Změna organizace dopravy na křižovatce ulic Jahnova, Karla IV. a nám. Republiky v centru Pardubic - Mikolajek, Zbyněk (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato diplomová práce se zabývá změnou organizace dopravy na vybrané křižovatce v centru Pardubic. Část dat pro analýzu byla získána měřením v terénu přímo autorem, část dat poskytl Odbor hlavního architekta Magistrátu města Pardubic. V rámci analýzy i návrhů variant jsou použity také závazné postupy popsané v technických podmínkách a českých státních normách. Navržená opatření jsou následně zhodnocena.
Change of the traffic organization on the intersection of streets Jahnova, Karla IV and nám. Republiky in downtown Pardubice
Keywords: cyklisté; chodci; křižovatky; městská hromadná doprava; řadicí pruhy; signální plán; světelné signalizační zařízení; cyclists; pedestrians; intersection; urban public transport; line-up lanes; schedule of signals; light signalling device