Dějiny řemeslnických cechů na Turnovsku, cech sladovnický a právo várečné v 16. a 17. století - Marek, David (Univerzita Pardubice, 2005)
Regionální studie dotýkající se řemeslnických organizací na hruboskalském panství. Historie sladovnického cechu a práva várečného v Turnově v průběhu 16. a 17. století.
The history of craftsmen organisations in the Turnov region, malster´s guild and brewing rights in 16. and 17. century
Keywords: cechy; řemesla; Turnov; pivovarnictví; 16.-17. století