Komparace financování sportovních klubů - Uhlíř, Pavel (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se zabývá současnou problematikou financování sportovních klubů a oddílů s následnou komparací financování vybraných sportovních klubů působících na území České republiky v důsledku celosvětové ekonomické krize. V teoretické části je věnována pozornost na teoretická východiska možných způsobů získávání finančních zdrojů pro sportovní kluby a oddíly. V analytické části práce jsou analyzovány způsoby a možnosti financování amatérského sportovního klubu a klubu profesionálního s následnou komparací zjištěných skutečností. V závěru práce budou navržena doporučení k možnému zlepšení analyzovaných sportovních klubů v návaznosti na potřebné zajištění finančních prostředků pro bezproblémové zajištění sportovní činnosti.
Comparison of funding sport clubs
Keywords: Finanční analýza; aktiva a pasiva; Dotace; zdroje; Financial analysis; assets and debts; dotation; sources