Problematika transsexuálů a jejich biosociální adaptace - Müllerová, Simona (Univerzita Pardubice, 2012)
Předkládaná diplomová práce pojednává o problematice transsexuality s jejími psychickými a fyzickými aspekty, promítající se do života jedince. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, a to část teoretickou a praktickou. Každá z těchto částí obsahuje kapitoly, které nám přibližují téma transsexuality a biosociální adaptaci transsexuálních jedinců. Teoretická část zahrnuje kapitoly zaobírající se veškerými východisky transsexuality. Druhá, praktická část je orientována na kvalitativní výzkum, jehož cílem je zjistit biosociální adaptaci transsexuálů.
Issue of Transsexuals and their Adaptation Biosocial
Keywords: transsexualita; pohlavní identita; transgender; transsexuální terminologie; kvalitativní výzkum; biosociální adaptace; transsexuality; sexual identity; transgender; transsexual terminology; qualitative research; biosocial adaptation