Statický přepočet příhradové ocelové mostní konstrukce v km 123,974 - TÚ 1401, Chlumec nad Cidlinou (mimo) - Trutnov střed - obvod Poříčí (mimo) - Havlíček, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2022)
Předmětem bakalářské práce je posouzení zatížitelnosti hlavního nosníku stávající ocelové mostní konstrukce. Jedná se o ocelový, příhradový, železniční most, který se nachází v kilometru trati 123,974 Chlumec nad Cidlinou - Trutnov. Most převádí jednokolejnou trať přes řeku Úpu. Posouzení zatížitelnosti proběhlo dle platných českých a evropských norem.
Static recalculation of the truss steel bridge structure in km 123,974 - TÚ 1401, Chlumec nad Cidlinou (outside) - Trutnov střed - Poříčí district (outside)
Keywords: mosty; mostní konstrukce; příhradový nosník; železniční mosty; LM 71; zatížitelnost; bridges; bridge structure; truss beam; railway bridges; LM 71; loadability