Kvalita života handicapovaných - Kadavá, Zdeňka (Univerzita Pardubice, 2009)
Tématem bakalářské práce je kvalita života handicapovaných. V práci je popisován historický vývoj vztahu k osobám s postižením, jednotlivé skupiny tělesných postižení. Dále zde jsou vysvětleny základní pojmy, popsána psychosociální problematika osob s tělesným postižením, rehabilitace a komunikace s těmito osobami.
Life quality of disabled people
Keywords: hendikepy; kvalita života; rehabilitace; omezení; znevýhodnění; handicaps; quality of life; rehabilitation; limitations; Disability