Teorie, použití detkce trhavin a třaskavin - Fryš, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce popisuje studie o problematice jednotlivých typů používaných vybušnin jak typů sekundárních, tak i primárních.Práce je zaměřena na vlastnosti jednotlivých trhavin, třaskavin a trhavinových směsí - chemické, fyzikální a výbušnářské a jejich vliv na účinnost jednotlivých výbušnin a kompozic.V závěru jsou uvedeny možnosti detekce trhavin založené na využití jejich těkavosti.
Theory, application and detection of explosives
Keywords: trhaviny; třaskaviny; trhavinové směsi; detekce výbušnin