Odpovědnost za škodu a náhrada škody v českém občanském právu - Zárybnická, Eliška (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka v práci pojednává o obecných institutech a předpokladech závazkových právních vztahů. Zabývá se obecnými a zvláštními případy občanskoprávní odpovědnosti z aškodu a vytyčuje obsah a rozsah náhrady škody.
Liability for damage and compensation for damage in Czech civil law
Keywords: občanské právo; Škoda; odpovědnost za škodu; náhrada škody; bezdůvodné obohacení