Problematika ošetřovatelské péče u pacientů s permanentním močovým katétrem - Houštěková, Naděžda (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce je věnována problematice ošetřovatelské péče u pacientů s permanentním močovým katétrem. Teoretická část je rozdělena do kapitol, které jsou zaměřeny na základní poznatky o permanentním močovém katétru, vniku komplikací, pomůckách a způsobu zavedení, ale i ošetřovatelské péče a edukaci pacienta. Výzkumná část je zaměřena na pacienty s permanentním močovým katétrem navštěvující urologickou ambulanci nebo pohotovost, jejich věk, pohlaví, komplikace, ale i informace a péči o močový katétr. Data byla získána z dokumentace i dotazem na pacienty. Výstupem této diplomové práce je vytvoření edukačního letáku.
Issues of Nursing Care for Patients with Permanent Urinary Catheter
Keywords: permanentní močový katétr; katetrizace močového měchýře; komplikace s močovým katétrem; permanent urinary catheter; bladder catheterization; complications of urethral catheter