Voltametrické stanovení vybraných insekticidů - Vágnerová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem bakalářské práce "Voltametrické stanovení vybraných insekticidů" bylo vypracovat literární rešerši, týkající se této problematiky. Úvod této práce tvoří obecná charakteristika pesticidů, resp. insekticidů. Dále jsou u vybraných insekticidů popsány jejich fyzikální a chemické vlastnosti a jsou specifikovány jejich konkrétní účinky na škůdce. Další část práce se týká principu voltametrických metod. Poslední kapitolu tvoří přehled voltametrického chování vybraných insekticidů s využitím různých pracovních elektrod a možností jejich stanovení.
Voltammetric determination of selected insecticides
Keywords: pesticidy; insekticidy; voltametrie; pesticide; insekticide; voltammetry