Pojetí moderního právního státu - Škodová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka v práci pojednává o dvou typech pojetí právního státu, klasického právního státu a moderního právního státu. Nejprve charakterizuje právní stát ve všeobecné rovině, následně objasňuje principy moderního právního státu v poloze současnosti a budoucnosti.
The concept of the modern state according to law
Keywords: právo; právní stát; aplikace; veřejná správa