Využití recyklátů do stmelených konstrukčních vrstev - Hořák, David (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce se zaměřuje na problematiku znovuvyužití asfaltového recyklátu do stmelených konstrukčních vrstev vozovek. Z hlediska udržitelnosti bude hledána taková směs, kde plnivem bude asfaltový recyklát vyzískaný z frézování pozemních komunikací. Navržená směs bude možnou náhradou za běžně používané směsi pro stmelené vrstvy při recyklaci pozemních komunikací za studena. Jednotlivé parametry směsi budou prokázány a vyhodnoceny laboratorně. V závěru práce budou výstupy porovnány a posouzeny z hlediska vlivu na společnost.
Use of recycled materials in stabilized construction layers of roads
Keywords: asfaltový recyklát; R-materiál; stmelená směs cementem; podkladní vrstva pozemní komunikace; recyklace za studena; asphalt recycled; R-material; cemented cement mixture; the underlying layer of road communications; cold recycling