Problematika dotační politiky a postihy za porušení rozpočtové kázně - Preclíková, Iva (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku čerpání dotací a postihy za porušení rozpočtové kázně. Příjem dotace je podmíněn dodržováním příslušných zákonů či zásad, stanovených podmínek nebo jiných závazných ukazatelů. Bakalářská práce charakterizuje úskalí při realizací dotovaných akcí či projektů, upozorňuje na nejčastější chybování při čerpání dotací a tyto chyby přibližuje praktickými příklady. Cílem bakalářské práce je analýza postihů za porušení rozpočtové kázně.
Problems of policy of subsidies and right of recovery
Keywords: subsidies; budgetary discipline; conditions; dicision; payment assessment; remission; appeal; revenue offices; Dotace; rozpočtová kázeň; podmínky; rozhodnutí; platební výměr; prominutí; odvolání; finanční úřady