Antikorozní pigmenty pro termicky stabilní organická pojiva nátěrových hmot. - Říha, Stanislav (Univerzita Pardubice, 2010)
Ve své práci jsem se zaměřil na protikorozí ochranu kovových materiálů nátěrovými hmotami obsahujícími antikorozní pigmenty. V první části jsem zpracoval obecný přehled výroby polysilanů, dále jsem popsal metody přípravy silikonů a rozdíly ve výrobních postupech silikonů různých skupenství, z nichž některé se používají jako termicky stabilní pojiva nátěrových hmot. Druhá část práce podává ucelený přehled o antikorozních pigmentech používaných v nátěrových hmotách.
Anticorosive pigments for thermic stationary organic bonding agent of coating compositions.
Keywords: antikorozní pigmenty; koroze; kovové materiály; nátěrové hmoty; silikony; anticorrosive pigments; corrosions; metal materials; paint coats; silicones