Studium antikorozních vlastností pigmentů spinelového typu - Kalendová, Andrea (Univerzita Pardubice, 1997)
Nejrozšířenějším způsobem ochrany proti korozi je aplikace speciálních organických povlaků, ve kterých jsou pro zvýšení účinnosti dispergovány antikorozní pigmenty. Jako náhrada klasických antikorozních pigmentů s toxickými vlastnostmi jsou netoxické ferity spinelového typu. Byly připraveny pigmenty tohoto typu a byly stanoveny důležité fyzikálně-chemické vlastnosti a pigmentové parametry.
Study of anticorrosive properties of spinel-type pigments
Keywords: antikorozní pigmenty; ferity; spinely