Vliv temperace na termoelektrické a transportní vlastnosti monokrystalického SnS - Spáčil, Jakub (Univerzita Pardubice, 2025)
SnS je předmětem zájmu ve fotovoltaice a termoelektřině mimo jiné díky své dostupnosti a nezávadnosti vůči životnímu prostředí. V termoelektřině také proto, že má podobné vlastnosti jako SnSe, které vykazuje extrémně vysokou termoelektrickou výkonnost. V této práci jsme se zabývali vlivem temperace právě na termoelektrické vlastnosti monokrystalického SnS.
Effect of annealing temperature on thermoelectric and transport properties of monocrystalline SnS
Keywords: sulfid cínatý; SnS; temperace; polovodič; termoelektřina; Tin(II) Sulfide; SnS; annealing; semiconductor; thermoelectricity