Analýza hospodaření vybrané obce - Štěpánková, Jana (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu hospodaření města Skuteč v Pardubickém kraji. První část je věnována popisu obce jako základního článku územní samosprávy a vysvětluje pojmy související s jejím hospodařením. V druhé části jsou vysvětleny teoretické základy časových řad a regresní analýzy. Třetí část se zabývá charakteristikou města Skuteč a jejího ekonomického zázemí. V poslední části je provedena analýza hospodaření města Skuteč se zaměřením na příjmy a výdaje v období 2003-2013. Cílem práce je zhodnocení hospodaření města pomocí časových řad a s nimi související regresní analýzy a provedení odhadu vývoje hospodaření na následující dva roky.
Analysis of economy selected municipality
Keywords: Town of Skuteč; municipalities; budget of the municipality; revenues; expenses; time series; regression analysis; město Skuteč; obce; rozpočet obce; příjmy; výdaje; časové řady; regresní analýza