Evropské správní právo a jeho vazby na ČR - Křičenská, Lenka (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou evropského správního práva a jeho vazbami na Českou republiku. Práce má objasnit základy správního práva na evropské úrovni a také na úrovni České republiky. Cílem této práce je analýza správního práva v České republice a objasnění základních principů aplikace evropského práva v členských státech Evropské unie.
European administrative law and its lines to the Czech Republic
Keywords: European administrative law; European Union; European administrative space; Schengen area; Treaty of Lisbon; evropské správní právo; Evropská Unie; evropský správní prostor; Schengenský prostor; Lisabonská smlouva