Elektrochemické vlastnosti sítotiskových senzorů na bázi borem dopované diamantové elektrody modifikované platinovými nanočásticemi - Kamarád, Dominik (Univerzita Pardubice, 2025)
Cílem této bakalářské práce bylo prozkoumat elektrochemické vlastnosti sítotiskových senzorů na bázi borem dopované diamantové elektrody modifikované nanočásticemi platiny. Teoretická část práce je věnována přehledu elektrodových materiálů využívaných v elektrochemii, charakteristice sítotiskových senzorů, metodám jejich modifikace a současným oblastem jejich využití. V experimentální části byly zkoumány elektrochemické vlastnosti senzorů s nemodifikovanou elektrodou a se třemi různými platinových nanočásticemi. Pro měření byly použity dva typy redoxních markerů a metody cyklické voltametrie a elektrochemické impedanční spektroskopie. Na závěr byla hodnocena opakovatelnost měření na jednom senzoru a reprodukovatelnost výroby v rámci jedné série senzorů.
Electrochemical Properties of Screen-Printed Sensors Based on Boron-Doped Diamond Electrode Modified with Platinum Nanoparticles
Keywords: tištěné senzory; modifikace; platinové nanočástice; elektrochemické vlastnosti; redoxní markery; screen-printed sensors; modification; platinum nanoparticles; electrochemical properties; redox markers