Zpoplatnění železniční dopravy - Limberský, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce je zaměřena na zmapování situace zpoplatnění v České republice. Jaké daně a poplatky je povinen platit dopravce, které plynou z provozování drážní dopravy. Návaznost české legislativy na legislativu EU. Porovnání situace v zahraničí se situací v České republice.
Charging of railways transport
Keywords: železniční doprava; zpoplatnění; dopravci; transformace ČD; legislativa