Syntéza indol[3,2,1-jk]karbazolu jako donorní jednotky push-pull systému - Drašar, David (Univerzita Pardubice, 2025)
Teoretická část práce je zaměřená na syntézu indol[3,2,1-jk]karbazolu jako donorní jednotky push-pull systémů. V experimentální části byl syntetizován indol[3,2,1-jk]karbazol-2-karbaldehyd. Charakteristika těchto látek byla provedena pomocí elementární analýzy, teploty tání, 1H, 13C NMR spekter a HRMS.
Synthesis of indol[3,2,1-jk]carbazole as the donor unit of a push-pull system
Keywords: indol[3,2,1–jk]karbazol–2–karbaldehyd; push-pull systém; syntéza; fluorescence; indole[3,2,1-jk]carbazole-2-carbaldehyde; push-pull system; synthesis; fluorescence