Srovnání vězeňských systémů v České republice a ve Finsku - Hodná, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato práce se zaměřuje na popis vězeňských systémů v České republice a ve Finsku a na jejich následné srovnání. První dvě části práce obsahují teoretické poznatky z oboru vězeňství v obou zemích, popisují organizaci institucí, které zde vězeňství vykonávají, a výkon vazby a výkon trestu odnětí svobody. Poslední dvě části práce se věnují popisu zkušeností nabytých v praxi, zejména při exkurzích a při plnění odborné praxe ve věznicích. Součástí práce je také závěrečné porovnání českého a finského vězeňského systému.
The Differences between Czech and Finnish Prison System
Keywords: Vězeňství; Česká Republika; Finsko; výkon vazby; výkon trestu; Prison service; Czech Republic; Finland detention of remands; serving the sentence