Výroba nizkoalkoholických nápojů s využitím membránových technologií - Jaegerová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2013)
Tento práce je literární rešerše zaměřená na produkci piva a vína s nízkým obsahem alkoholu. První část této práce je věnována historii a problematice výroby klasického pivo. Na ní pak navazuje přehled technologických postupů používaných při výrobě nízkoalkoholického a nealkoholického piva. Druhá polovina práce je členěna stejně jako první, ale je zaměřena na výrobu vína.
Production of low-alcohol drinks using membrane technology
Keywords: pivo; víno; výroba; historie; nízkoalkoholické a nealkoholické pivo; víno; beer; wine production; history; low alcohol beer; low alcohol wines