Návrh úprav místních komunikací ve vybrané lokalitě města Trutnov - Cicvárek, Petr (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce se zabývá dopravním řešením u ZŠ Mládežnická v Trutnově. Cílem je propojit ulici Tichá s ulicí Mládežnická. Vyřešit dopravu v klidu a komunikace pro chodce. Návrhem se zvýší bezpečnost silničního provozu v dané lokalitě a zajistí se opatření pro zklidnění dopravy. Důležitou částí projektu jsou úpravy pro bezpečný pohyb osob s omezenou schopností pohybu a orientace. Práce je zpracována ve stupni dokumentace pro stavební povolení.
A design for modification of local roads in the selected locality of Trutnov.
Keywords: rekonstrukce; místní komunikace; komunikace pro pěší; křižovatky; parkoviště; vozovky; konstrukční vrstvy; bezbariérové úpravy; reconstruction; local roads; pavements; crossroads; parking areas; roadway; structural layers; barrier freeadjustments