Vliv kvality obytného prostředí sídla na cenu nemovitostí pro bydlení - Nichtová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato diplomová práce se věnuje potvrzení či vyvrácení vlivu kvality obytného prostředí sídla na cenu nemovitostí pro bydlení, tedy rodinných domů a bytů. Je zde pojednáno o základních pojmech jako je bydlení, cena, hodnota, kvalita, obytné prostředí apod. Kvalita obytného prostředí je hodnocena pomocí vybraných indikátorů z indikátorové sady CIVITAS a je zkoumána u vybraného vzorku měst České republiky. Nakonec je provedena komparativní analýza vlivu kvality obytného prostředí na cenu nemovitostí vztahující se k roku 2012.
Influence of the quality of the residential environment seat on the price of real estate for housing
Keywords: bydlení; cena; indikátorová sada CIVITAS; hodnota; kvalita; kvalita obytného prostředí; nemovitost; obytné prostředí; oceňování nemovitostí; trh; trh nemovitostí; housing; price; set of indicators CIVITAS; value; quality; quality; quality of the residential environment; real estate; residential environment; valuation of real estate; market; real estate market