Obnovení provozu na železniční trati Hrušovany u Brna - Židlochovice - Černík, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce se zabývá řešením dopravní obslužnosti obce s rozšířenou působností. Na základě analýzy současného stavu železničního a autobusového spojení je navržena nová koncepce dopravní obsluhy obce Židlochovice. Práce předpokládá se zapojením obce do IDS pomocí železniční dopravy s využitím integrovaného taktového jízdního řádu. Jsou navržena opatření pro zavedení železničního spojení a sestaven modelový grafikon vlakové dopravy.
Reopening of the railway line Hrušovany u Brna - Židlochovice
Keywords: železniční doprava; kapacita traťových kolejí; nástupiště; technologie; taktový jízdní řád; railway traffic; capacity of line tracks; platform; technology; tact timetable