Život člověka s onkologickým onemocněním - Horáková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2008)
Hlavním předmětem této teoreticko-výzkumné práce je zjistit, co vše se odehrává v psychice a v životě člověka s onkologickým onemocněním. V teoretické části se zabývám jednotlivými obdobími života onkologicky nemocného. To znamená od období výskytu prvních varovných znamení onemocnění až po jeho samotnou léčbu. Ve výzkumné části se snažím potvrdit, zda údaje uvedené v předchozí části odpovídají skutečnosti. Ale mým hlavním cílem je zjistit, co cítí skuteční pacienti zasaženi vážnou chorobou.
Life of human being with oncology diseases
Keywords: život člověka; onkologické onemocnění; psychika onkologicky nemocného; life of human being; oncology diseases; psyche of people with oncology diseases