Restaurátorský průzkum fyzického stavu fondu Archivu města Chrudim : privilegia, listiny a listy v rozmezí let 1372-1787 (1839) - Brendlová, Petra (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce si klade za cíl zjistit prostřednictvím restaurátorského průzkumu aktuální fyzický stav části objektů listinného typu archivního fondu. Katalogová část na základě těchto zjištění předkládá databázový záznam, fotografii, návrh dalšího zacházení s materiálem - informaci o aplikaci vhodného restaurátorského či konzervátorského zákroku a doporučení o uložení každé z listin.
Keywords: restaurátorské průzkumy; restaurování; konzervace; papír; listiny; katalogy; Chrudim