Způsob vyjadřování a forma komunikace mezi dětmi druhého stupně základních škol - Tomková, Soňa (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá způsobem vyjadřování a formou komunikace mezi dětmi 2. stupně základních škol. Cílem je poznání úrovně a způsobu komunikace právě mezi těmito žáky. Práce obsahuje dvě hlavní části, teoretickou a výzkumnou, přičemž celkem má 4 kapitoly. Teoretická část se zabývá historií a vývojem komunikace, řeči a jazyka, dále současnými prostředky komunikace a formami dorozumívání a také charakteristikou žáků 2. stupně základních škol. Poslední částí je část výzkumná, která byla realizována jako kvantitativní výzkum pomocí dotazníkového šetření na jedné základní škole.
The form of language and communication among children at the second stage of obligatory school
Keywords: Komunikace; elektronická komunikace; Internet; mobilní telefon; pubescenti; Communication; electronic communication; mobile phone; pubescent