Adaptační proces operátora zdravotnického operačního střediska - Orel, David (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na adaptační proces operátorů pracujících na zdravotnickém operačním středisku (ZOS), a to ve vztahu k metodickému pokynu pro zaškolování nelékařských zdravotnických pracovníků. Cílem práce je zmapovat podobu adaptace v reálných podmínkách a posoudit, nakolik odpovídá doporučeným postupům. Teoretická část vymezuje pojmy spojené s adaptací, její fáze, cíle, nástroje i specifika v kontextu práce na ZOS. Praktická část je založena na kvalitativním výzkumu formou polostrukturovaných rozhovorů s pracovníky ZOS, přičemž data byla zpracována pomocí otevřeného kódování.
Adaptation process of medical emergency operator
Keywords: adaptační proces; operátoři; zdravotnická operační střediska; mentoři; vzdělání; adaptation process; operators; medical emergency centers; mentors; education