Interakce elektronového svazku s povrchem chalkogenidových skel - Šešulka, Filip (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce je zaměřena na provedení zápisu do tenké vrstvy chalkogenidového skla Ge11Sb23Se66 pomocí elektronového svazku za použití skenovacího elektronového mikroskopu. Přímé zápisy elektronovým svazkem vedly ke změnám topografie ? tvorba kráterů, a také ke změnám optických vlastností (tmavnutí či světlání) v místě působení elektronů.
Interaction of the electron beam with the surface of chalcogenide glasses
Keywords: chalkogenidová skla; Ge-Sb-Se; zápis elektronovým svazkem; mikrokrátery; chalcogenide glasses; Ge-Sb-Se; electron beam writing; microcrater