Analýza hospodaření Agroprojekce Litomyšl, spol.s.r.o. pomocí pyramidálních rozkladů - Trávníčková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka v práci pojednává o finanční analýze, zejména však o pyramidálních rozkladech, které jsou její součástí. Vymezuje podstatu a účel pyramidálních rozkladů a provádí analýzu konstrukce a interpretujeukazatele pyramidálních rozkladů ROE a rentabilitu vlastního kapitálu firmy konstruovaného na základě cash flow. V poslední části práce aplikuje tyto postupy na rozbor hospodaření společnosti Agroprojekce Litomyšl.
The analysis of economic situation of Agroprojekce Litomyšl, spol.s.r.o. by pyramidal analyses
Keywords: Finanční analýza; podniky; Agroprojekce Litomyšl; hospodaření; rentabilita; pyramidová soustava ukazatelů